Mijn Verhaal

OVER MARJOLEIN

  
Hoi, ik ben Marjolein, ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen. Ik ben opgegroeid in het mooie Brabant. Mindfulness heeft mij geleerd bewuster te leven. Meer rust te vinden in ons drukke leven. Ik maak mij minder zorgen over de toekomst en geniet meer van het moment. Hierdoor sta ik nu bewust en vol zelfvertrouwen in het leven.

 

Engeland

Van kinderen krijg ik veel energie. Ik word blij van de puurheid en de grote fantasie die zij tentoonspreiden. Ik heb jaren in de horeca gewerkt en daarnaast de middelbare hotelschool met goed gevolg afgerond. In Engeland heb ik het Nanny vak geleerd. Ik merkte dat ik daar meer voldoening en plezier uithaalde. We hebben zes mooie jaren gehad in Engeland. Een nieuw leven beginnen in een vreemd land waar je niemand  kent was een grote uitdaging voor ons. Na zes jaar buitenland misten we onze vrienden en familie. We misten ook de stampotten en de stroopwafels. Dus besloten we weer terug te keren naar Nederland.

 

Van Nanny tot Kindercoach

Nadat ik 10 jaar binnen verschillende gezinnen in binnen- en buitenland heb gewerkt als professional Nanny ben ik de kindercoach opleiding gaan volgen. Deze opleiding heeft mij vele nieuwe- en mooie inzichten gegeven. Zo heb ik geleerd om belemmerende gedachtes los te laten, dat ik mijn ruimte in mocht nemen en dat ik meer op mijzelf mocht vertrouwen. Daarnaast  heb ik het sterke verlangen kinderen iets mee te geven, iets mee te geven voor het leven.

 

” Jong geleerd is oud gedaan”

Tijdens mijn kindercoach opleiding kwam ik voor het eerst in contact met mindfulness voor kinderen. Ik besefte hoe belangrijk het is om dit al jong aan te leren. Veel burn-out en stress klachten kwamen kennelijk niet alleen bij ouderen voor, maar ook bij kinderen. We leven in een ontzettend snelle maatschappij waar de werkdruk enorm hoog is. Die druk komt in een aantal gevallen al bij kinderen voor. Hoe mooi zou het zijn om deze klachten te kunnen voorkomen bij kinderen? Ze te leren om meer in het moment te leven en meer naar hun lichaam te luisteren.

Ik heb als jong meisje altijd veel gepiekerd. Er ging veel in mijn hoofd om. Naarmate ik ouder werd, ging ik steeds meer piekeren. Het leven van een puber kan soms heel moeilijk worden. Wat als….? Had ik maar….? Wat zullen ze over mij denken….?

Mijn onzekerheid nam toe en mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen daalden navenant. Grenzen aangeven werd steeds moeilijker voor mij. Wellicht herkenbaar?

De handvatten die ik met mindfulness heb gekregen zou ik graag alle kinderen mee willen geven. Ze leren belemmerende gedachtes los te laten. Ze leren hun eigen ruimte in te nemen en ze leren meer op zichzelf te vertrouwen. Opdat ook zij meer rust in het leven vinden.

 

Liefs Marjolein