Mindfulness in Uden, voor kinderen

Mindfulness gaat over aandacht. Door middel van aandacht leer je omgaan met prikkels, gedachten, emoties en spanningen. MiniMinds is een mindfulnesspraktijk in Uden, speciaal gericht op kinderen. In grote lijnen leren zij hetzelfde als volwassenen, maar ik geloof in een gespecialiseerde aanpak. Door met één doelgroep te werken kan ik ze het beste geven, in individuele sessies en in groepsverband.

Mindfulness trainingen voor kinderen Marjolein Ngyuen

Methodiek

Het is belangrijk om niet alleen intuïtief te werk te gaan, maar ook met een methode die zich bewezen heeft. Eline Snel is mindfulnessspecialist en heeft de methode Aandacht werkt! ontwikkeld. Deze focust zich op kinderen op scholen, in ziekenhuizen, instellingen en in de praktijken. De methode is gebaseerd op de volwassenentraining van John Kabat Zinn (de oprichter van mindfulness).

MiniMinds neemt de kinderen mee in de wereld van kikker Kees. Dit karakter leert ze in acht weken tijd hoe ze om kunnen gaan met gevoelens, gedachten, emoties en prikkels in en buiten zichzelf. Dat is belangrijk, zeker in een wereld waarin kinderen continue prikkels binnenkrijgen. Door de training leert een kind ontspannen en voelen wat er zijn lijf en hoofd gebeurt. Dit heeft een positieve werking op hoe een kind zich voelt en zich gedraagt.

Mindfulness op scholen in Uden en omgeving

Op scholen komen veel verschillende kinderen samen, met verschillende sociale behoeftes en leerbehoeften. Sommige kinderen vinden het moeilijk om zich te concentreren, andere kinderen verwerken de prikkels slecht en dat kan bijvoorbeeld leiden tot slaapproblematiek. Ook als een kind goed in zijn vel zit en lekker meedraait in de klas, heeft het baat bij mindfulnesstraining. Oefenen met aandacht geeft ontspanning, zelfkennis en -reflectie en leert kinderen om te gaan met emoties. Bovendien draagt het bij aan een positieve groepsdynamiek.

Geeft u les op een school in Uden of bent u schoolleider? Ik graag met u in gesprek om kennis te maken met elkaar, de methodiek en de school.

Bent u een ouder of verzorger en op zoek naar een positieve en laagdrempelige ondersteuning voor uw kind? Bij MiniMinds in Uden vindt uw kind de rust en het zelfvertrouwen.